• Maandelijks nieuwe producten!
  • Dermagroom
  • Kies bewust!
  • Snelle levering!

 

Hoe ziet een behandeling eruit bij Dogs&Doodles?

 

Wanneer u de hond komt brengen voor de eerste keer is er altijd een kort intake gesprek. Daarin bespreken we de gezondheid van de hond met medische of specifieke gegevens en/of allergieën. Leeftijd en gedrag zijn ook zeker relevant.

Ook plekjes, wondjes, klitten etc worden nagelopen. Daarna bespreken we de mogelijkheden hoe u de hond getrimd wilt hebben en kunnen wij daarin advies geven.

Daarna ga ik beginnen met de behandeling, ten aller tijden let ik op de reactie van de hond. Veel honden hebben een angst voor de tafel, scharen en de waterblazer. Ik maak veel tijd vrij om uw hond op zijn gemak te laten voelen, zonder haast en druk gaan wij aan de slag.  Op tafel ga ik uw hond indien nodig ontklitten en worden de nagels geknipt en gevijld. Hierna word uw viervoeter gewassen met een shampoo die geschikt is voor zijn vacht en huid en droog geblazen met de waterblazer. Indien ik merk dat het beter is voor de hond dan kies ik er voor de hond op de grond te drogen met de blazer. 

Als de hond droog is nemen we een pauze en mag er beneden gespeeld worden met de viervoetige gastvrouw en een korte uitlaatronde.

Vervolgens ga ik beginnen met het in model trimmen van uw hond, tondeuse met opzetstukken, effileerscharen en rechte scharen worden daarbij gebruikt. De oren worden schoongemaakt en haartjes worden ingekort, plukken van oren geeft bij veel Doodles irritaties.

Als de hond klaar is mag hij beneden lekker uitpuffen en wachten tot u hem komt ophalen.